Nackdelar samt fördelar med att ha en bil

Det finns ett par nackdelar med att ha en bil. För det första gäller det att ha någonstans att parkera. Det är inte alltid så lätt att få tag i en parkering om man bor i en storstad. Man måste också se till att man faktiskt har ett körkort för att kunna köra bilen. En annan nackdel man inte kan komma ifrån är att det tillkommer en del extra kostnader med att äga en bil. Man måste troligen ha en parkering för att man ska kunna ställa bilen någonstans och denna kostar ofta pengar. Bilen ska försäkras, man ska betala skatt och registrering. Dessutom måste man kunna köpa drivmedel till bilen. Om fordonet går sönder måste man också se till att det finns pengar till att göra nödvändiga reparationer av olika slag.

Dock finns det också flera fördelar med att ha bil och om man kör ofta överväger fördelarna nästan alltid de nackdelar som finns. En av de allra största fördelarna är att man faktiskt kan ta sig precis dit man vill. Om man bor långt ifrån närmaste hållplats för kollektivtrafik närmast nödvändig för att man ska kunna handla, åka eller ta sig till arbete med mera.

Det finns också en annan fördel med att ha en bil. Den är att man lätt kan frakta matkassar, möbler eller andra saker på egen hand. Man slipper tänka på ett en kasse går sönder i tunnelbanan och man behöver inte ta med cykeln på bussen. Om man dessutom har djur eller barn kan bilen innebära en extra trygghet. I dessa fall kan man mycket enkelt ta sig till vårdcentral eller veterinär när så krävs. Om barnet blir sjukt kan man behöva ta sig till sjukhus men ibland är det inte tillräckligt allvarlig för att man ska behöva en ambulans.

I de fall man själv eller någon annan i familjen tränar en sport kan träningen ibland ligga under kvällstid. Eftersom att det kan vara lite obehagligt att röra sig efter att mörkret, då brott ofta sker, kan bilen göra stor skillnad. Detta är särskilt viktigt om det finns barn i familjen som tränar någon sport. Utan bil kanske man inte kan ta sig till sin träning. Det kan också bli problem att ta sig till skola och liknande om bussarna inte passar.

Läs också

atlast-agency