Så blir bilsemestern en sportsemester

En bilsemester behöver inte vara en semester då du mest sitter och tittar ut genom fönstret och äter glass. Packa ner rätt saker och åk till platser som verkligen utmanar dig. Här kommer tipsen på hur du maxar din bilsemester med roliga aktiviteter.

1# Ta med cykeln

Att ha med en cykel på semestern ger mycket frihet och möjligheter att verkligen upptäcka resmålen. Tänk dig att åka till fjällen. Ta fram cykeln och cykla i midnattssolens sken längs en stig. Det klår det mesta som du kommer att göra under resten av sommaren. Är ni en hel familj kan ni både använda cykelhållare på dragkroken och på taket, så kan ni ta med allas cyklar. Även i städer är det roligt att cykla. Ett perfekt sätt att upptäcka nya platser. En cykeltur gör också att glassen smakar än bättre. Se till att ha ett par riktigt bra cykeldäck på cykeln. Det gör stor skillnad. Du hittar dem på Tooorch.

2# Forsränning

Har du inte testat forsränning? En rolig aktiviter som kombinerar vacker natur och adrenalinkickar. Perfekt. Du kan testa forsränning över hela Sverige, men de flesta ställen finns i Norrland. Kolla upp forsarna i förväg, så att du hittar ett vattendrag som passar din nivå. Du hyr all utrustning på plats, så du behöver inte packa ner något extra i bilen.

3# Vandra i fjällen

Sverige har oerhört vacker natur och den mest storslagna finns i norr. De svenska fjällen är perfekta att vandra i. Utmana dig genom att vandra Kungsleden eller bestiga Kebnekaise, Sveriges högsta berg. Du kan också välja att bara göra dagsvandringar och bo i stuga eller på hotell. På grund av coronapandemin kan det vara klokt att kolla upp eventuella restriktioner i förväg.

Läs också

atlast-agency