Arrangera tävling inom motorsport

Flera grenar inom svensk motorsport är på framväxt och därför är också intresset från sponsorer och företag större än tidigare. Därför är det ett bra tillfälle att driva olika projekt såsom tävlingsevent inom sporten. För att arrangera en rallytävling eller någon annan typ av race behöver du dock tid och rätt resurser.

Här får du tips på vad du bör tänka på för att arrangera ett lyckat event inom motorsportvärlden. Allt från att ha tillgång till anpassade anläggningsmaskiner till licenser och marknadsföring.

Förberedelsen A och O

Du som går i tankar om att arrangera ett tävlingsevent inom rally, cross eller annan gren inom motorsporten kan behöva lite tips på vägen. Det kan tyckas vara ett enkelt projekt att dra igång, särskilt om du själv brinner för sporten. Däremot är det många saker du ska ha ansvaret för och därför är det viktigt att ha koll på alla moment innan du sätter igång. Du behöver anläggningsmaskiner för att rigga tävlingsplatsen, funktionärer som hjälper till under tävlingen och dessutom officiella tillstånd för att arrangera den här typen av event.

Anläggningsmaskiner – hyra in eller köpa?

För att tävlingen ska kunna genomföras krävs det professionella anläggningsmaskiner som kan utföra allt markarbete. Det är inte bara racingbanan som ska prepareras, även parkeringsplatser och åskådarplats ska förberedas. Din budget avgör huruvida du kan köpa anläggningsmaskiner eller inte. Därutöver finns alltid alternativet att hyra in maskiner, men tipset är att kika närmare på möjligheten att köpa begagnade anläggningsmaskiner via nätauktioner. Det innebär fullt fungerande anläggningsmaskiner till ett riktigt bra pris.

Medarbetare och funktionärer

Redan från början är det viktigt att driva projektet utifrån en framtagen affärsplan som beskriver varje moment i detalj. För att göra det enklare för dig från start bör du se över möjligheterna att anställa medarbetare på projektbasis. Därutöver gäller det att hitta funktionärer som är villiga att hjälpa till under de konkreta tävlingsdagarna.

Olika tillstånd

Anläggningsmaskiner och medarbetare är alltså viktigt för att komma igång samt genomföra tävlingen. Därtill gäller det att du har alla tillstånd som behövs för att arrangera ett tävlingsevent inom motorsport. Tipset är att tidigt tala med kommunen och Polisen för att veta mer om kraven och även vilka licenser du ska ansöka om. Vid sidan av det egna arbetet kan det dessutom vara bra att ha tillgång till juridisk hjälp. Det är tryggt att ha tillhands för att rådfråga kring regler och lagar.

Läs också

atlast-agency