Se till att laga stenskotten direkt

Stenskott är ett mycket vanligt problem när man har en bil. Precis som det låter orsakas dessa av att små eller stora stenar kastas upp från ett annat fordon när man ligger bakom eller bredvid fordonet. Stenskottet kan skada rutor eller lack.

När det gäller ett stenskott som har träffat en glasruta kan man sällan göra något själv, utan det gäller att så snart som möjligt ordna en lagning av det. Det lilla stenskottet kan snabbt sprida sig. Det bästa är att sätta på ett stenskottsplåster direkt och sedan kontakta ett proffs så fort som möjligt.

När en sten har träffat och skadat lacken kan man allt som ofta göra i ordning detta själv. Det finns dock två grundregler man måste följa. För det första måste området vara helt rostfritt och det är också viktigt att man rengör ytan ordentligt. Innan man ger sig på att laga stenskottet måste man se till att ta bort all lös lack, och all eventuell rost måste också slips bort. Om man inte gör detta kommer reparationens resultat inte bli bra och dessutom är risken stor att lagningen inte håller.

Med lite tur slipper man ett stenskott som går igenom grundlacken på bilen. Då är risken för rost minimal och man behöver då bara ta bort den lösa lacken och rengöra ytan med en bra avfettning innan man lätt fyller igen håret med lite färg på en tändsticka eller på en tandpetare. Om skadan är lite större kan det också fungera att använda en pensel.

Läs också

atlast-agency