Att hyra bil

Idag finns det många ställen att hyra bil på. Det är bra för dig som inte har en egen bil men som behöver en till semesterresan. Det är även bra för dig som har bil, men som kanske behöver en annorlunda bil ett tag. De stora bensinstationsföretagen i landet hyr ut flera olika modeller för olika ändamål. Ska du flytta eller transportera mycket saker hyr du lätt olika former av transportbilar. De finns från små caddys upp till mindre lastbilar med baklyft. Gemensamt för de alla är att det räcker med B-körkort för att få köra dem. Bensinstationerna har också oftast vanliga personbilar i olika storlekar som du med fördel hyr om du ska hälsa på släkten under helgen eller åka på skidtur till fjällen. När man hyr hos bensinföretagen är det bra att tänka på ett par saker. Du får inte åka utomlands med bilen och du bör betala för självriskreduceringen som de erbjuder. Denna brukar ligga mellan 80-120 SEK per dygn och den gör att du slipper betala många tusenlappar om du skulle orsaka någon skada på bilen.

Bilarna som erbjuds hos bensinmackarna är bra att hyra för kortare perioder. Om du däremot vill hyra en bil till långresan på semestern vänder du dig med fördel till något av de fyra stora biluthyrningsföretagen i landet. Dessa är Europcar, Avis, Hertz och MABI. Fördelarna med att vända sig till dessa företag är flera. De har ett större utbud av modeller att välja bland och det brukar inte finnas restriktioner mot att ta med bilen utomlands. Dessutom är flera av dessa bolag representerade i flera länder, vilket kan vara en fördel om du kör utomlands och får problem med bilen. Dessa bolag erbjuder också ofta möjligheten att hyra bilen på ett ställe och lämna tillbaka den på ett annat, vilket kan vara praktiskt för dig. Det finns många fler företag som hyr ut bilar. Rent a Wreck till exempel hyr ut begagnade bilar, vilket kan vara ett sätt för dig att spara pengar om du inte är så noga med att köra de senaste modellerna. Kolla runt på nätet innan du bestämmer dig.

Numera finns möjligheten att privatleasa bil. Företag har under decennier haft möjligheten att leasa sina bilar. Det är som att hyra personal från bemanningsföretaget, placera personal. När man privatleasar sin bil brukar man ha ganska långa avtal. Det är vanligt med 36 månader. Fördelen för dig som leasar är att du inte behöver bekymra dig över de negativa sidorna med bilägandet. Du behöver inte oroa dig för om bilen inte fungerar eller tänka på service. Allt sådant fixar företaget som du leasar av. Du kan byta modell när du vill om dina behov förändras. Numer finns det många företag som erbjuder privatleasing, så du har en mängd bilmärken att välja på. Privatleasing har ökat enormt mycket under senare år och idag är de flesta nyregistrerade bilarna privatleasingbilar. Vill du uppleva tjusningen av att ha bil och slippa alla bekymmer att ha bil så hyr eller leasar du din nästa bil.

Läs också

atlast-agency