En halvkombi

Om man söker efter en lite större modell än en sedan kan en halvkombi, kombikupé eller kombisedan vara ett bra val. Karossen på denna bil är lite mindre än hos en kombi. Ofta har modellen en baklucka som fästs precis ovanför bilens bakruta. Detta till skillnad från sedanen där bakrutan sitter fast.

Många gånger kan en kaross i halvkombimodell se ut som en sedan när man ser den i profil. Det finns dock också modeller som till exempel Volkswagen Polo. Dessa är relativt avhuggna i bakdelen och ofta slutar de relativt tvärt bakom bakhjulen och bakaxeln på bilen. Det är ofta de minsta modellerna som har just denna typ av kaross. Själva uppbyggnaden innebär att bilen inte får ett så stort lastutrymme. Dock gör en stor bagagelucka att stora eller skrymmande föremål lätt kan lastas in.

Olika modeller av halvkombi kan skilja sig åt eftersom att vissa modellers baklucka kan slutta mycket brant. Bilen liknar då en kombi men lastutrymmet har en kortare längd. Om luckan lutar mer blir utrymmet lite större och då kan man få plats för lite verktyg för att man ska kunna utföra reparationer vid vägkanten och liknande.

Läs också

atlast-agency