Inreda servicebil för motorsport

Om du håller på med motorsport och åker runt på större tävlingar runt om i landet är det inte fel att ha en servicebil som åker med. Att komma fram till en tävlingsplats och inse att det är något litet fel med tävlingsbilen så att man inte kan starta är riktigt retfullt. Då kan servicebilen vara räddaren i nöden.

Smart inredning

Med en smart inredning från Work System kan en skåpbil förvandlas till en riktigt bra servicebil. Det finns lådor, skåp och verktygshyllor där olika saker kan förvaras. Kanske behövs förvaring för extra däck, vätskor med mera? Har du med dig en servicebil vet du att det du behöver alltid finns på plats.

Att reparera en sportbil

Även om man inte är bilmekaniker finns det lättare reparationer man kan göra. När det gäller större reparationer som bromsbyten, motorbyten och liknande är det sällan man kan eller hinner utföra dem strax innan en tävling ska börja utan de reparationer som görs på en tävlingsplats är i regel av det enklare slaget. Det kan handla om slangar som släppt, om däck som behöver bytas eller liknande.

Vad behöver man ha med sig?

I servicebilen bör det finnas basverktyg av god kvalitet. Hylsnyckelsats, slangklämsmejsel, skruvmejslar, lite extra slang och kabel samt lampor till bilen är sådant som bör finnas med. En hammare, domkraft och verktyg för hjulbyte samt extra motorolja, kylarvätska och andra viktiga vätskor är också bra att ha. Se till att kolla igenom servicebilen inför varje tävling så att du vet att allt finns på plats. Tävlingsdagen kan få ett plötsligt slut om du inser att de verktyg du behöver för att laga en skada eller ett fel plötsligt inte finns där.

Läs också

atlast-agency